|
|
13 Dzielnica |
| Autor |
Wiadomość |
m4sel
dcfio

Info o userze:
Zaproszone osoby: 75 Dołączył: 25 Wrz 2008 Wiek: 21 Wizyt: 3401 Łączny czas: 655,5 godzin Posty: 2210 Fragi: 595/904 Ammo: 0
Odznaczenia:
Medale: Brak
|
|
Wysłany: 2010-03-23, 14:12 13 Dzielnica
|
|
|
Nie piszcie, że stare bo o tym wiem. Jednak gdy pytam ludzi o znajomość tego filmu niestety 50 % nadal go nie kojarzy.
Akcja filmu rozgrywa się w Paryżu w roku 2013, który jest podzielony na dzielnice. Jedną z nich jest 13 Dzielnica, którą na polecenie rządu oddzielono murem od reszty miasta. Gangi są tu jedyną władzą, żadnych praw, żadnych reguł, żadnych zasad... Jedyną osobą, która próbuje utrzymać porządek w dzielnicy jest Leito ( w tej roli znakomity David Belle) walczący z gangsterami i handlarzami narkotyków. Damien (Cyril Raffaelli) znakomicie wyszkolony agent oddziału prewencji, specjalista sztuk walki dostaje do wykonania nowe zadanie. Tym razem rząd stawia go na czele najbardziej niebezpiecznej misji w jego karierze. W ciągu 24 godzin musi odzyskać bombę masowego rażenia, która została skradziona przez gang Tahy (Bibi Naceri). Odpowiedzialny za akcje musi znaleźć sprzymierzeńca. Będzie nim Leito. Poza nim, nikt nie zna 13 Dzielnicy lepiej niż on. Szybko okazuje się, że oprócz odnalezienia bomby, Leito musi odszukać i uratować Lolę (Dany Verissimo) młodszą siostrę, która również została porwana przez gang. Leito zaczyna podejrzewać, że przełożeni Damiena są zamieszani w porwanie bomby. Narażając się na niebezpieczeństwo, rozpoczynają śledztwo na własną rękę. Damien nagle znajduje się w sytuacji, kiedy po raz pierwszy musi zakwestionować rozkazy przełożonych.
Osobiste
Ciekawe sceny walki oraz le parkour to dobre połączenie, aby stworzyć film akcji. Dialogi może nie najinteligentniejsze ale myślę, że naprawdę warto.
źródło filmweb
|
|
|
|
|
 |
lou

Info o userze:
Zaproszone osoby: 21 Dołączył: 20 Cze 2008 Wiek: 17 Wizyt: 1619 Łączny czas: 441,2 godzin Posty: 750 Fragi: 75/56 Ammo: 0
Odznaczenia:
|
|
Wysłany: 2010-03-23, 22:08
|
|
|
| m4sel napisał/a: | | Ciekawe sceny walki oraz le parkour to dobre połączenie |
Zgadzam się, przedewszystkim to skłoniło mnie do obejrzenia.
Polecam część 2-gą "Ultimatum" - moim zdaniem równie dobry film |
|
|
|
|
|
|
 |
arielek8

Info o userze:
Dołączył: 21 Kwi 2009 Wiek: 20 Wizyt: 399 Łączny czas: 34 godzin Posty: 20 Fragi: 9/4 Ammo: 0
Odznaczenia:
|
|
Wysłany: 2010-07-03, 13:14
|
|
|
|
Oglądałem obie części i przyznam racje przedmówcom film godny obejrzenia.
Polecam
|
|
|
|
|
|
|
 |
Pani Reklama
Polecamy :
Espmania.pl
|
|
|
|
| Oficjalni Sponsorzy oraz Partnerzy serwisu WWW.CS-SERWER.PL |
Sponsorzy:

|
Reklamy:
|
|
|
|
Partnerzy:
|
|
|
|
|
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - anime Styl cs-serwer.pl v2.1 stworzony przez ekipę cs-serwer.pl. Zabrania się kopiowania jakichkolwiek elementów stylu. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy, są one własnością ich autorów. www.cs-serwer.pl © 2008-2010
|
|
|